Menü
EN | DE | PL | HU | HE

Καλώς ήλθατε στο „HealthCareEurope” (HCEU)

Ενισχύοντας την διαφάνεια και την αναγνώριση της πρότερης γνώσης στα πλαίσια της γεωγραφικής κινητικότητας των επαγγελματιών στον τομέα της Υγείας  

Ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα υλοποιούμενο μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Αυγούστου 2018 από μία Ευρωπαϊκή διεπιστημονική συνεργασία υπό την ηγεσία της DEKRA Akademie GmbH (DE)

Ο τομέας της υγείας πάσχει από περιφερειακές αναντιστοιχίες δεξιοτήτων σε όλη την Ευρώπη. Η κινητικότητα των επαγγελματιών υγείας, έτοιμων να εργασθούν στο εξωτερικό, είναι απαραίτητο να ξεπεράσει αυτή την πρόκληση. Όμως η αναγνώριση των πτυχίων υγείας πέρα από τα σύνορα, είναι κλειδί για την μετανάστευση των επαγγελματιών υγείας στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “HealthCareEurope” (HCEU) αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2015 και Αυγούστου 2018 οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, υπό την ηγεσία της  DEKRA Akademie GmbH (DE) αναπτύσσει εργαλεία και όργανα για την υποστήριξη της διαδικασίας αναγνώρισης ξένων πτυχίων νοσηλευτικής και φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο. Το πρόγραμμα παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις και εργαλεία για να απλοποιήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης ξένων τίτλων σπουδών και την πρότερη γνώση γενικά σε αυτά τα πεδία υγείας. Αυτό περιλαμβάνει επίσημους τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό, αλλά και τα αποτελέσματα ανεπίσημης εκμάθησης όπως μέσα από πρακτική εργασιακή εμπειρία.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος αποσκοπούν να υποστηρίξουν μετανάστες εργαζόμενους στον χώρο της νοσηλευτικής και της φροντίδας ηλικιωμένων στο να μετακινούνται ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας με αναγνωρισμένο τον τίτλο σπουδών τους. Με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα διευκολύνει να ξεπεραστούν σοβαρές αναντιστοιχίες και ελλείψεις στον τομέα υγείας στην Ευρώπη με βάση την ομαλή αναγνώριση της πρότερης εμπειρίας, που φέρουν μαζί τους οι μετανάστες εργαζόμενοι όταν μετακινούνται σε άλλη χώρα.